2006. 01. 20. • Pozemky pod Boby: Radní navrhují neprodávat - Tiskový servis

2006. 01. 20. • Pozemky pod Boby: Radní navrhují neprodávat

  • 20. ledna 2006
  • 2 minuty čtení

Brněnští radní na svém zasedání 19. ledna navrhli zastupitelstvu, aby město neprodávalo akciové společnosti Daniel Šrom pozemky, na kterých stojí společenské a zábavní centrum včetně hotelu Boby. Vlastníkem těchto pozemků o výměře 12 403 čtverečních metrů je město.

Zastupitelstvo v minulosti, a to konkrétně 10. června 2003 již rozhodlo, že pozemky prodá za 66 379 000 korun firmě vedené Danielem Šromem. Město však neuzavřelo kupní smlouvu, protože představitel firmy nesouhlasil s kupní cenou.

Proto rada 6. května 2004 rozhodla, že pozemky Šromovi pronajme za 6 304 327 korun ročně. Pro případ, že nájemní smlouva nebude uzavřena, již tenkrát radní rozhodli, že podají žalobu na společnost Daniel Šrom. Její představitel nesouhlasil ani s touto výši nájemného, pozemky však užívá, takže město se domáhá svých práv u soudu.

„Společnost Daniel Šrom neakceptuje nabídky města. Současně chceme rozvíjet tuto lokalitu poblíž Lužánek. Město by chtělo v tomto prostoru vybudovat sportovní centrum. Místo stávajícího zimního stadionu by měla být nová hala. Fotbalový stadion by měl podstoupit rekonstrukci. Mohla by zde vzniknout i další sportovní zařízení,“ zdůraznil náměstek primátora pro rozvoj města Radomír Jonáš.

Areál Boby vybudoval v první polovině devadesátých let minulého století holding bývalého hokejové internacionála Lubomíra Hrstky. Zadlužený sportovně-zábavní komplex však poslal soud v roce 2001 do konkurzu. Objem pohledávek více než třicítky věřitelů převyšoval zhruba dvě miliardy korun. Začátkem září 2003 získala konkurzní správa peníze za hlavní část celého komplexu, hotel s poliklinikou a restauracemi. Za 211 milionů korun jej vydražila akciová společnost Daniel Šorm.

(kl)

Další články z rubriky