2003. 11. 18. • Svět knihy se představil v Brně - Tiskový servis

2003. 11. 18. • Svět knihy se představil v Brně

  • 18. listopadu 2003
  • 1 minuta čtení

 

Zahájení knižního veletrhu se za město Brno zúčastnil náměstek primátora Richard Svoboda

Spektrum kulturního a společenského života v městě Brně obohatil nový knižní veletrh, nesoucí název Svět knihy Brno 2003. Pořádající Svaz českých knihkupců a nakladatelů Svět knihy, s. r. o., našel v Brně mediální a programové partnery – od význačných nakladatelství přes Český rozhlas až po výrobní a distribuční firmy.

Během třídenního maratonu akcí se v pavilonu D na výstavišti představilo svými expozicemi 96 vystavovatelů, z nichž mnozí uspořádali prezentace, autogramiády a besedy s autory. Návštěvníci mohli zhlédnout pět výstav – např. ukázky z tvorby předních českých ilustrátorů knih pro děti, literaturu se sportovní tematikou, fotografie českých spisovatelů atp. Na veletrhu byly mimo jiné vyhlášeny nové stanovy soutěže Zlatá stuha pro rok 2003, jediné soutěže zabývající se dětskou literaturou u nás, a také výsledky soutěže Evropský fejeton.

Některé festivalové pořady se odehrály v brněnských knihkupectvích, zejména Knihkupecká noc 14. listopadu, během níž mohli zájemci navštívit určitá knihkupectví až do půlnoci.

Listopadová premiéra národního knižního veletrhu, uspořádaného pod záštitou primátora města Brna a zahájeného náměstkem primátora Richardem Svobodou, založila čerstvou tradici. Nový typ veletrhu představuje další fenomén, který rozmnoží každoroční důležité kulturní akce v městě Brně.

(mž)

Další články z rubriky