2004. 10. 05. • Muzikálové divadlo a Vlasy už mají za sebou premiéru - Tiskový servis

2004. 10. 05. • Muzikálové divadlo a Vlasy už mají za sebou premiéru

  • 06. října 2004
  • 2 minuty čtení

 

V sobotu bylo slavnostně otevřeno nové brněnské muzikálové divadlo – „Soudobá hudební scéna“ – stojící ve vnitrobloku mezi Lidickou ulicí a třídou Kpt. Jaroše. Přestřižení pásky ve foyeru, kterého se ujali primátor města Brna Petr Duchoň a ředitel Městského divadla i nové scény Stanislav Moša, završilo tři roky dlouhé období výstavby. Premiérové představení muzikálu Hair – Vlasy, nastudovaného podle scénáře slavného filmu Miloše Formana, vidělo v beznadějně vyprodaném hledišti 680 diváků.

Nová muzikálová scéna je skvěle technicky vybavena: jeviště je opatřeno mnoha mobilními prvky, světelný park obsahuje „inteligentní“ svítidla, jež automaticky plynule mění intenzitu, tvar i zabarvení světelného paprsku a akustika je řešena na základě počítačových modelů šíření zvuku tak, že celé hlediště pokrývá vyrovnaná zvuková hladina.

Kromě premiérových Vlasů uvede Soudobá hudební scéna v první sezóně dvě světové premiéry nových hudebních inscenací. První z nich je pohádka „Zahrada divů“ autorů Zdenka Merty a Stanislava Moši a druhou bude muzikál „Nana“ Milana Uhdeho a Miloše Štědroně. Na příští sezónu je připraven „Jesus Christ Superstar“ a současný norský muzikál „Vincent van Gogh“. Všechna představení se v novém divadle budou zpívat vždy živě a rovněž orchestr bude hrát vždy naživo.

Stavba nové scény stála 451 milionů korun. Větší část peněz poskytl stát, město přispělo 80 miliony Kč. Zbývá ještě dokončit prostor před divadlem ve vnitrobloku a vyřešit přístup z Lidické ulice, a tyto dokončovací práce přijdou ještě letos přibližně na 38 mil. Kč.

(šef)





Další články z rubriky