2004. 09. 24. • Staré jesle v novém kabátě - Tiskový servis

2004. 09. 24. • Staré jesle v novém kabátě

  • 29. září 2004
  • 1 minuta čtení

 

Nejmenší občánci našeho města mohou trávit čas v nově rekonstruovaných jeslích na Fügnerově ulici v Černých Polích. Jesle, které byly postaveny v polovině 70. let minulého století dostaly na rekonstrukci z městského rozpočtu 18 milionů korun.

Zdařilou rekonstrukci se podařilo realizovat ve velmi krátkém čase. Šedá stavba reálného socialismu dostala zateplení, novou střechu, okna a příjemnou barevnou fasádu. Nemalé investice šly také do renovace kuchyně, jejíž provoz podléhá přísným předpisům Evropské unie. Pamatovalo se i na dětské pískoviště, které lze zavřít speciálním poklopem chránícím před deštěm nebo jiným znečištěním. Samotné jesle i přilehlá zahrada nyní vyhovují současným hygienickým a ekologickým normám pro provoz specializovaných zařízení a poskytují dostatečný komfort pro výchovu dětí do tří let. Příjemné prostředí pod laskavým dohledem odborně vyškolených sester by malým klientům jeslí mělo nabídnout domácí pohodu.

V současné době jsou na uzemí města Brna troje jesle a zájem rodičů o jejich služby stále vzrůstá. Tato zařízení už dávno nejsou určena pro děti ze sociálně slabších rodin. Naopak: jejich služeb využívají především matky, které chtějí skloubit svoje profesní zájmy s kvalitní péčí o svého potomka.

(ria)

Další články z rubriky