2003. 08. 19. • Na Mistrovství Evropy juniorů v plážovém volejbale dominovali Němci - Tiskový servis

2003. 08. 19. • Na Mistrovství Evropy juniorů v plážovém volejbale dominovali Němci

  • 19. srpna 2003
  • 2 minuty čtení

 

V areálu plážových sportů Sokolského koupaliště na Brněnské přehradě se začátkem srpna 2003 uskutečnilo první oficiální Mistrovství Evropy juniorů a juniorek do 18 let. Zúčastnilo se ho celkem 24 týmů juniorek a 22 týmů juniorů celkem z 19 států Evropy. Českou republiku reprezentovaly čtyři týmy - po dvou v každé kategorii.

Nejúspěšnější zemí se stalo Německo, které získalo dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili. Naše chlapce připravil o lepší umístění nešťastný los, v kategorii dívek získala dvojice Fuchsíková - Weisová výborné čtvrté místo. Celkově hráli čeští reprezentanti velmi dobře.

Ve finálový den sledovala zápasy přibližně tisícovka diváků a ti vytvořili volejbalistům skvělou atmosféru. Finálová utkání se bohužel odehrála bez české účasti. Sportovní evropské klání beachvolejbalistů do 18 let lze hodnotit jak po stránce sportovní, tak i organizační výtečně.

Areál Sokolského koupaliště prošel za poslední dva roky zásadní rekonstrukcí. Ke třem novým kurtům (dnes tedy celkem pět) a jednomu menšímu rozcvičovacímu byly vybudovány šatny a sprchy pro hráče a nové sociální zařízení pro návštěvníky areálu.

Do začátku sezóny 2004 se počítá s výstavbou tribuny pro 1 500 diváků. Splní se tak podmínka pro uspořádání Evropského šampionátu hráčů do 23 let, který by se měl v Brně na Sokolském koupališti konat v příštím roce na přelomu prázdnin.

(knp)

Další články z rubriky