Z vidlí přímo na vidličku. Restaurace nabízí jídlo z blízka - Tiskový servis

Z vidlí přímo na vidličku. Restaurace nabízí jídlo z blízka

  • 08. července 2012
  • 2 minuty čtení

(had) – Jste milovníci jídla a zajímáte se o jeho původ? Pak právě pro vás se od 9. do 29. července na slavnostech Jídlo z blízka vaří v řadě brněnských restaurací pokrmy z regionálních surovin. Nechybí ani kurzy vaření a degustace vín.

Po tři červencové týdny si mohou zájemci ve třinácti brněnských podnicích užívat tříchodová menu připravená výhradně z místních ingrediencí od regionálních producentů, se kterými seznámí jídelní lístek. „V nabídce restaurací najdete čerstvé pstruhy z Moravského krasu, šťavnaté králičí, jehněčí, vepřové i hovězí maso z ekofarem na Valašsku a Vysočině a těšit se můžete i na využití čerstvých bylinek, sezónní zeleninu, borůvky, maliny i sluncem provoněné třešně či meruňky ze Znojemska,“ vysvětlila Lucie Frgalová ze Slow Food Brno, které slavnosti již druhým rokem organizuje.

Letní slavnosti mají také doprovodný program, na kterém je možné poobědvat se známými autory kuchařských knih a seznámit se osobně také se sedláky, vinaři, malovýrobci delikates i šéfkuchaři. Pod jejich dohledem si mohou návštěvníci programu vyzkoušet tradiční řemesla, naučit se klasické recepty nebo ocenit půvab moravských vín.

Letošního ročníku gastronomických slavností Jídlo z blízka se účastní brněnské podniky Bistro Franz, Borgo Agnese, Boulevard, Green, Jednička, Kavárna Era, La Bouchée, Leporelo+, Noem Arch, Ristorante Piazza, Starobrněnská pivnice na Divadelní, Šelepka a U Kastelána.  Zamluvit si stůl i nalézt podrobné informace k programu je možné na www.jidlozblizka.cz.

Další články z rubriky

Nejnovější články