Tisková zpráva ze schůze RMB č. R8/056 konané 18. 12. 2019

18. prosince 2019

RMB vybírá- pro veřejnou zakázku malého rozsahu na službu „Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti (BMO) 21+ – podíl na aktualizaci strategie: metodické, konzultační, syntetické a systematizační práce“ nabídku společnosti GaREP, spol. s r. o. Aktuální strategie pro rozvoj BMO dobíhá a připravuje se nová na roky 2021–2030. Jejím cílem je systematický rozvoj regionu; strategie bude obsahovat konkrétní strategické projekty, které jsou z hlediska rozvoje metropolitní oblasti považovány za klíčové. Firma GaREP pomůže Magistrátu města Brna, který bude strategii zpracovávat, především s metodikou tvorby strategie. Město a GaREP uzavřou rámcovou smlouvu na rok 2020 s maximální výší plnění 400 tisíc korun; 29

Multifunkční halu má provozovat ARENA BRNO. Klíčové je nyní schválení veřejné podpory Evropskou komisí, koncesionář se může hledat později

Multifunkční halu u brněnského výstaviště bude provozovat městská společnost ARENA BRNO. Do koncesního řízení nepřišla žádná nabídka, musí tak být zrušeno a nové zatím vypsáno nebude. Rozhodla o tom dnes Rada města Brna.

Na magistrát dorazilo přes 500 žádostí o změnu stávajícího územního plánu

V rámci sběru požadavků na změny stávajícího územního plánu ve zjednodušeném režimu, který probíhal od 25. října do 16. listopadu, přišlo 459 podnětů. Nadto Odbor územního plánování a rozvoje řešil dalších 66 standardně podaných návrhů. Dnes se vyhodnocením zabývali brněnští radní, konečné slovo bude mít příští týden zastupitelstvo.

Czech Republic Travel Trade Day: Na 250 lidí z ČR i celého světa pracujících v cestovním ruchu se v dubnu sjede do Brna

Po Olomouci, Plzni nebo letošních Karlových Varech bude i Brno hostit Czech Republic Travel Trade Day, platformu pro obchodní jednání českých podnikatelů, regionů a dalších subjektů aktivních v oblasti cestovního ruchu s mezinárodními nákupčími. Akci organizuje CzechTourism společně s Centrálou cestovního ruchu Jižní Morava a městem Brnem, což dnes schválením memoranda potvrdili brněnští radní.

Výzkum, inovace a evropské znalosti. Brno podpořilo projekt EULiST

Projekt EULiST spojuje univerzity, obce, společnosti a další partnery se zvláštním zaměřením na změnu klimatu a sociální soudržnost. Vysoké učení technické v Brně patří mezi vysoké školy, které jsou do tohoto programu zapojené. Vedení města dnes podpořilo projekt pomocí dopisu a deklaruje tak zájem seznámit se s jeho průběhem a výsledky.