Tisková zpráva ze schůze RMB č. R8/055 konané 11. 12. 2019

11. prosince 2019

-       kupní smlouvu mezi statutárním městem Brnem a společností Data Protection Delivery Center, s.r.o., na dílčí část č. 1 veřejné zakázky „ZŠ Brno – Čejkovická – vybavení odborných učeben“, dále kupní smlouvu mezi statutárním městem Brnem a společností KDZ, spol. s.r.o., na dílčí část č. 2 této veřejné zakázky a kupní smlouvu mezi statutárním městem Brnem a společností AUTOCONT na dílčí část č. 3 této zakázky. Jedná se například o nábytek, osvětlení, technické vybavení dílen a laboratoří, software či multimediální pomůcky. Celková cena všech částí zakázky činí 14 725 826 Kč; 17

Radní projednali návrh rozpočtu města Brna na rok 2023. Příjmy oproti letošku vzrostou o dvě miliardy, skoro 30 % výdajů půjde na investice

Brněnští radní na dnešním jednání projednali návrh rozpočtu statutárního města Brna na rok 2023. Podle tohoto návrhu budou Brno a jeho městské části v příštím roce hospodařit s 19,5 miliardami korun, oproti letošku tedy navýšenému asi o půl miliardy.

Brněnský lužánecký tenisový klub získal od města souhlas k rekonstrukci

Brněnský lužánecký tenisový klub plánuje rekonstrukci a modernizaci tenisového areálu. Minulý týden zastupitelstvo odsouhlasilo poskytnutí dotace v maximální výši 11 744 000 korun. Nyní radní učinili další krok a souhlasili s rekonstrukcí tenisového areálu, který stojí zčásti na pozemcích města Brna.

V Židenicích pomáhají cestujícím nové digitální tabule odjezdů MHD

V úterý 22. listopadu se konalo slavnostní otevření projektu Digitální tabule odjezdů – Dělnický dům, který byl financován z participativního rozpočtu Dáme na vás. Ve spolupráci s Dopravním podnikem města Brna byly u Dělnického domu nainstalovány 2 digitální tabule, které cestujícím usnadňují orientaci v časech příjezdů či odjezdů autobusů a tramvají, a to v přestupním uzlu pro cesty do Juliánova, Líšně a na Vinohrady nebo z těchto lokalit směrem do centra.

Park na Moravském náměstí se otevírá lidem

Po osmiměsíční rekonstrukci je od 21. listopadu park na Moravském náměstí opět zpřístupněn veřejnosti. Nízké ploty budou ještě chvíli chránit čerstvě vysázené trvalkové záhony a trávníky, aby se ujaly a řádně zakořenily.