Tisková zpráva z RMB č. R8/073

25. března 2020

- Memorandum o spolupráci mezi statutárním městem Brnem a společností Teplárny Brno, a. s. Účelem tohoto memoranda je stanovení základních principů a úprav a dalšího postupu při spolupráci a plánování výstavby chytré čtvrti v lokalitě Špitálka.
Strany memoranda vyjadřují úmysl jednat o budoucí úpravě vlastnických vztahů k dotčeným pozemkům, a to včetně variant, které umožní Teplárnám Brno, a. s., participovat na rozvoji a budoucí výstavbě v této oblasti.

Tiskové středisko MMB
www.brno.cz

Školy, náměstí i společenské prostory pro nové „Zbrojováky“. Soutěž určila podobu další etapy vznikající čtvrti

Dynamicky se proměňující areál Nové Zbrojovky získá novou základní a mateřskou školu na základě návrhu od ateliéru SOA architekti. V polovině listopadu ho jako vítězný vybrala odborná porota urbanisticko-architektonické soutěže pořádané Kanceláří architekta města Brna (KAM). Výsledky soutěže teď posvětila Rada města Brna i vedení Nové Zbrojovky. Veřejnost si je bude moci prohlédnout na výstavě začátkem příštího roku.