Hradní vinárna: otevřeno. Křepelky se pečou - Tiskový servis

Hradní vinárna: otevřeno. Křepelky se pečou

  • 07. března 2014
  • 2 minuty čtení

(šef) – Hradní vinárna v jižním křídle hradu Špilberku dnes uvítá své první hosty. Poté, co její prostory prošly spolu s touto částí hradu kompletní rekonstrukcí, vstupuje vinárna po několikaleté pauze do nové éry. V ní chce získat pověst podniku, který nabízí nejen prvotřídní kuchyni, ale i jedinečná vína vyráběná přímo na Špilberku a nádavkem i utěšený výhled na jižní panoráma města Brna se siluetou kopců Pálavy.

„V restauraci budeme nabízet moravskou a českou kuchyni s moderními prvky. Specialitou budou zvěřinová jídla jako jelení hřbet s glazírovanými kaštany nebo křepelka na šouletu,“ řekl nájemce vinárny Igor Macášek. „Mezi dezerty bude specialitou hradní frgál dle vlastního receptu vyvinutého speciálně pro Hradní vinárnu,“ upozornil.

Vinotéka a archiv Hradní vinárny bude nabízet moravská vína a speciálně „VOC“ vína (vína originální certifikace) ze znojemské podoblasti. „Od podzimu letošního roku začneme nabízet svoje vína vyrobená přímo ve sklepě hradu Špilberku. Bude se jednat o speciální edice cuvée vín z hradního sklepa,“ uvedl I. Macášek. „Od jara 2015 začneme nabízet exkluzivní edice slámového vína, dosoušeného přímo na půdě hradu Špilberku a vyrobeného v jeho sklepě,“ dodal.

Prostor Hradní vinárny včetně hlásky prošel v letech 2011-13 úplnou rekonstrukcí za dohledu odborníků z oboru památkové péče. Podařilo se zde zrestaurovat historicky velice hodnotná kachlová kamna a dřevěné interiérové prvky, které byly doplněny o repliku výčepu.

Další články z rubriky

Nejnovější články