2005. 09. 08 • Studenti designu vystavují vítězné práce - Tiskový servis

2005. 09. 08 • Studenti designu vystavují vítězné práce

  • 09. září 2005
  • 1 minuta čtení

Letos poprvé byla vyhlášena soutěž podporující budoucí designéry ze všech oborů s názvem Studentský design 2005. Design centrum České republiky udělilo Národní cenu za studentský design Janu Čtvrtníkovi, autoru čalouněného nábytku Koxy.

Prvního ročníku soutěže se zúčastnilo 92 autorů ze středních i vysokých škol z celé republiky. Další ocenění získaly např. návrhy obalu na notebook, automatické pračky, kolekce oděvů, kávového setu nebo interiéru kuchyně pro handicapované.

Do konce prázdnin byly ohodnocené a další vybrané práce k vidění v Mozarteu v Praze, do 9. října je vystavuje Design centrum na Radnické v Brně.

Soutěž navázala na kategorii studentských prací v soutěži Vynikající výrobek roku, v níž jsou Národní ceny za design udělovány už 15 let. Letos porota zvolila jako nejlepší výrobek roku Škodu Octavia Combi a jednotný vizuální styl města Brna, kterému vévodí logo města autorky Věry Marešové uplatněné např. na magistrátních tiskovinách, vizuálním orientačním systému v ulicích, na webových stránkách i dopravních prostředcích.

Zuzana Gregorová

Další články z rubriky