2005. 05. 18. • EmbaxPrint přilákal do Brna špičky polygrafického průmyslu - Tiskový servis

2005. 05. 18. • EmbaxPrint přilákal do Brna špičky polygrafického průmyslu

  • 18. května 2005
  • 2 minuty čtení

 

(Foto BVV)Letošního Mezinárodní veletrh obalového, papírenského a tiskařského průmyslu EmbaxPrint (17. – 20. 5.) se stal ve své historii, která sahá až do roku 1969, největší.

Vystavovatelé v pořadí už třiadvacátého ročníku obsadili řádově o 15 procent větší výstavní plochu než v předchozím ročníku v roce 2003. Na celkové ploše téměř 30 000 čtverečních metrů se prezentovalo na 600 firem z 27 zemí světa. Vedle tradičních vystavovatelů z ČR, Slovenska, Polska, Německa a Itálie, se letos poprvé představilo Španělsko, Portugalsko, Čína a Korea.

Velký pokrok v posledních letech zaznamenává digitalizace - technologie zpracování obrazu a tisku. Právě tento obor byl na letošním EmbaxPrintu zvýrazněn a začleněn do nové expozice obrazových dat. Návštěvníky přilákaly především novinky v práci s digitálními fotoaparáty, s osvětlovací technikou, pozadím pro produktovou a portrétní fotografii a v neposlední řadě i zpracování obrazu na počítači.

Ukazuje se, že brněnské veletrhy rok od vstupu ČR do EU významně upevňují svoji pozici středoevropského centra výstavnictví. Pro zákazníky a obchodníky nejen z Evropy stále více představují nezastupitelný kontakt s výrobkem či produktem samým, ale také s lidmi z branže, s výstavištěm a jeho geografickým a kulturním zázemím, které je tvořeno městem, jeho atmosférou, kulturou, lidmi. Brno se díky tomu stává skutečným evropským lídrem v oblasti veletržní a kongresové turistiky.

Pavel Hrazdíra

Další články z rubriky