2004. 12. 08. • Informační centrum zlepší podmínky studia - Tiskový servis

2004. 12. 08. • Informační centrum zlepší podmínky studia

  • 08. prosince 2004
  • 1 minuta čtení

Nové Informační centrum Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně by mělo být postaveno do konce září příštího roku. Slavnostním poklepáním základního kamene to včera přislíbil rektor Masarykovy univerzity Petr Fiala.

Rozpočtové náklady na rekonstrukci a dostavbu celého areálu fakulty na Kotlářské činí zhruba 600 milionů, z toho centrum bude stát přibližně 110 milionů. „Tento kamen poklepávám s lehčí rukou než tomu bylo u kampusu, kde je finanční krytí stavby ještě ne zcela zajištěné,“ sdělil rektor MU Petr Fiala.

Nový areál bude sloužit výuce i informačnímu zabezpečení studia jako je odborná univerzitní knihovna a studovna. „Rozšíří se počet studijních míst ze třiceti na dvě stě dvacet,“ řekla Zuzana Došlá, proděkanka pro vnější vztahy Přírodovědecké fakulty MU. „Jsem hrdý na to, že v Brně zaznamenávají univerzity takový rozvoj,“ uvedl při zahájení primátor Brna Richard Svoboda.

Celý prostor pro uživatele bude koncipován jako velká studovna, která bude členěna na individuální studium včetně míst s absolutním tichem.

Výstavba centra je prováděna podle návrhu Radko Květa a mottem celého projektu je koexistence zahrady a domu. Nový areál je totiž v těsné blízkosti botanické zahrady.

(zar)

Další články z rubriky

Nejnovější články