2004. 12. 08. • Dětské muzeum učí rozumět zvířatům - Tiskový servis

2004. 12. 08. • Dětské muzeum učí rozumět zvířatům

  • 09. prosince 2004
  • 2 minuty čtení

 

Pro děti školního i předškolního věku připravilo Dětské muzeum novou zábavnou výstavu „Rozumíme zvířatům“, která přibližuje zajímavosti týkající se chování zvířat, jejich komunikace mezi sebou i s člověkem.

V přízemí Dietrichsteinského paláce na Zelném trhu se děti setkají s několika živými zvířaty, s mnoha vycpanými savci i ptáky a dalšími na fotografiích. Autoři obohatili výstavu o interaktivní herní prvky, kvízy, hlavolamy a skládačky, na kterých si malí návštěvníci mohou ověřit, co vlastně všechno o životě a chování zvířat vědí. „Na výstavu mohou přijít i nevidomé a slabozraké děti, mohou si tu poměrně mnoho exponátů osahat a zkusit určit,“ řekla jedna z autorek výstavy Eva Jelínková. „Vycpaná zvířata, která tu jsou, byla vyrobena novou a zdravotně nezávadnou metodou bez použití arzénu, takže jsou pro děti bezpečná,“ doplnila.

K zajímavostem výstavy patří „černý pavilon“, v němž si zájemci zkusí svoji schopnost orientace v prostoru. Dalším neobvyklým exponátem výstavy jsou například pachové konzervy.

Otevřeno bude do 2. dubna 2005 vždy od úterý do soboty, pro kolektivy od 9 do 14 hodin, pro jednotlivce od 14 do 17 hodin. Dětské skupiny se mohou předem objednat a nechat se provést pracovníky muzea.

(šef)


Sobotní programy v Dětském muzeu

11. 12. Velká vánoční dílna
Návštěvníci si vyzkouší lidové i moderní techniky výroby. Například: zdobení perníků, pečení kynutého těsta, výroba svíček ze včelích plátů, výroba přání PF atd.
Otevřeno od 9.30 do 15 hod., poslední vstupenky se budou prodávat ve 14 hod. Dietrichsteinský palác, Zelný trh 8.

18. 12. Malá vánoční dílna v Paláci šlechtičen
Malá vánoční dílna je součástí výstavy o Laponsku „Tři severy“.
Začátek v 9.30 hod., poslední lístky se budou prodávat v 11 hod.
Palác šlechtičen, Kobližná 1.


(šef)

Další články z rubriky