2004. 11. 22. • Mezi Brnem a Londýnem bude letecké spojení - Tiskový servis

2004. 11. 22. • Mezi Brnem a Londýnem bude letecké spojení

  • 22. listopadu 2004
  • 1 minuta čtení

Obyvatelé jihomoravské metropole se mohou těšit na letecké spojení z Brna do Londýna. Mělo by odstartovat koncem března příštího roku.

V posledním březnovém týdnu bude zahájeno letecké spojení z Brna do Londýna (Stansted). Leteckou trasu bude denně provozovat společnost Ryanair. Na tiskové konferenci v Brně to novinářům sdělila manažerka společnosti Caroline Baldwin.

Ten, kdo bude chtít letět za necelých dvacet eur včetně poplatků, si musí letenku rezervovat dostatečně dopředu. Společnost Ryanair bude mezi Brnem a Londýnem používat letadlo značky Boeing o kapacitě 189 míst. „Velká letiště jsou pro nás drahá a neefektivní. Jsme rádi, že nízké tarify zavítaly konečně do České republiky,“ dodala Baldwin, která doufá, že přes sedmdesát procent sedadel bude za nízké ceny.

Brno a jižní Morava budou mít jedinečnou šanci se propojit s britskými ostrovy. „Existuje tu předpoklad, že tato linka probudí ostatní a další společnosti přijdou,“ řekl primátor Brna Richard Svoboda.

Letenku lze samozřejmě objednat i prostřednictvím internetu (Ryanair.com), v letadle vzhledem k nízké ceně letenky si musí každý občerstvení zaplatit sám. Jedna cesta trvá přibližně dvě a čtvrt hodiny.

(zar)

Další články z rubriky