2004. 11. 15. • Primátor poblahopřál nohejbalistům - Tiskový servis

2004. 11. 15. • Primátor poblahopřál nohejbalistům

  • 16. listopadu 2004
  • 1 minuta čtení

Šestici úspěšných hráčů nohejbalu z klubu Sokol SDS Exmost Modřice dnes přijali na radnici primátor R. Svoboda a 1. náměstek primátora R. Slavotínek, aby sportovcům poblahopřáli k titulu mistrů světa, který hráči vybojovali před čtrnácti dny v Prostějově v konkurenci jedenácti zemí.

Mezi hosty byl Petr Bubniak, jenž v této soutěži skončil druhý mezi jednotlivci, a František Kalas, který byl zlatý v kategorii dvojic a ještě stříbrný ve trojicích. František Kalas je navíc nejlepším nohejbalistou ČR z roku 2003. Dalšími hosty primátora byli Petr Gulda, Michal Janeba, Radim Havránek a Petr Skrušný, hráče doprovázel i trenér Miloň Svoboda a prezident klubu Josef Trnka.

Padesátičlenný klub Sokol SDS Exmost Modřice je prvním moravským klubem, který vyhrál v extralize. Jeho úroveň je v posledních letech vynikající: už v roce 2003 zvítězil v mistrovství ČR v nohejbalu družstev, letos hraje finálovou sérii zápasů za stavu 1:1. Nejcennější trofej získal, jak už bylo zmíněno, před pár dny na světovém šampionátu.

(šef)


Další články z rubriky