2004. 09. 03. • V knihovně budou prvňáčci pasováni na čtenáře - Tiskový servis

2004. 09. 03. • V knihovně budou prvňáčci pasováni na čtenáře

  • 06. září 2004
  • 2 minuty čtení

 

Loňské pasování na čtenáře znamenalo pro některé malé účastníky silný zážitekMalé školáky i jejich rodiče zve Knihovna Jiřího Mahena 9. září od 13 do 18 hodin do své hlavní budovy na Kobližné 4 i do několika poboček (Lány, Kurská, Vondrákova, Jírova, Pohankova, Palackého a Haškova), aby děti přijala do řad svých čtenářů a pomohla jim vstoupit do světa literatury. K velké událost vstupu do první třídy se tedy připojí ještě druhý velký zážitek, a tím bude pasování na čtenáře rukou primátora města Brna Petra Duchoně. Akce Knihovny Jiřího Mahena „Poprvé do školy – poprvé do knihovny“ je určena prvňáčkům a jejich rodičům, ale dveře poboček knihovny jsou samozřejmě otevřeny i starším dětem. Prvňáčci budou po celé září na všech pobočkách registrováni zdarma.

V ústřední budově KJM na Kobližné 4 se v září ještě chystá několik akcí pro děti a rodiče:

16. září v 16.30 hod. Za pohádkou pohádka – Slavnostní zahájení putovní výstavy 55 let s nakladatelstvím ALBATROS, spojení s besedou s autorem výstavy a ilustrátorem Jiřím Fixlem o tom, jak vzniká kniha.

23. září v 16.30 hod. Je čtení dřina? aneb Mámo, táto, naučte mě číst! – Přednáška psychologa Václava Mertina o čtenářství s praktickými radami pro rodiče, jejichž děti se právě začínají učit číst. Jak jim na této cestě pomoci, na co se zaměřit při rozvoji čtenářských návyků apod.

30. září v 16.30 hod. První čtení aneb Mámo, táto, čtěte se mnou! – Pracovník Ústavu literatury pro mládež PdF MU v Brně Martin Reissner seznámí rodiče prvňáčků se zajímavými knihami, které jsou vhodné pro začínající čtenáře.

(šef)

Další články z rubriky