2004. 05. 11. • Muzikál o „vrabčákovi“ Piaf má v Brně premiéru - Tiskový servis

2004. 05. 11. • Muzikál o „vrabčákovi“ Piaf má v Brně premiéru

  • 11. května 2004
  • 2 minuty čtení

 

Radka Fišarová v roli vrabčáka Edith

V druhé polovině května přijde na scénu Mahenova divadla nový taneční muzikál o životě slavné francouzské šansoniérky Edith Piaf – „Edith, vrabčák z předměstí“.

Po úspěšném uvedení inscenace na scénách v Plzni, Praze a Olomouci se konečně i brněnským divákům představí v hlavní roli zpěvačka Radka Fišarová, která jako Edith zazářila ve všech jmenovaných inscenacích. S ní bude v roli Edith-zpěvačky alternovat Zdenka Trvalcová. Všechny slavné i méně známé šansony zazní ve francouzském originále. V roli Edith-tanečnice se objeví členka brněnského baletu Hana Litterová, držitelka Ceny Thálie, a v alternaci Lenka Čechová, pro niž je Edith zatím první rolí.

Dvojrole zpívající a tančící Edith Piaf klade nároky hlavně na účinkující zpěvačky. Režisér Libor Vaculík je nenechává jen zpívat, ale v nápadité choreografii po nich žádá i taneční výstupy, které se prolínají s výstupy Edith-tanečnice. Obě zpěvačky, Radka Fišarová i Zdenka Trvalcová, už roli výborně zvládly na mimobrněnských scénách. Představení premiérově uváděné v Brně bude ale přesto trochu jiné, už proto, že bude obsazeno jinými tanečníky – v množství rolí budou vystupovat Michal Štípa, Ivan Příkazký, Martin Žák, Michal Jurisa, Jana Ruggieri, Eva Šeneklová a další.

Na prknech Mahenova divadla má muzikál „Edith, vrabčák z předměstí“ premiéru 21. května, další představení následují 22., 26., 30. a 31. května.

(šef)

Další články z rubriky