2004. 01. 19. • Na Žlutém kopci zrekonstruovali tři oddělení - Tiskový servis

2004. 01. 19. • Na Žlutém kopci zrekonstruovali tři oddělení

  • 19. ledna 2004
  • 1 minuta čtení

 

Zrekonstruovanou část nemocnice otevřel s ministryní zdravotnictví M. Součkovou (vlevo) a primátorem P. Duchoněm (vpravo) ředitel MOÚ Rostislav Vyzula (druhý zleva)

Masarykův onkologický ústav (MOÚ) na Žlutém kopci dokončil rekonstrukci tří oddělení ve „staré budově“ svého areálu – oddělení C Kliniky komplexní onkologické péče, Oddělení chirurgické onkologie a Oddělení gynekologické onkologie.

Přestřihnout pásku a slavnostně otevřít oddělení přijela 19. ledna ministryně zdravotnictví Marie Součková a kromě ní se ceremoniálu zúčastnil primátor města Brna Petr Duchoň, senátor a rektor MU Jiří Zlatuška, generální ředitel dodavatelské firmy ŽS, a. s., Michal Štefl a představitelé MOÚ.

Rekonstruovaná část budovy byla postavena v roce 1935 a od té doby nebyla opravována. V posledních letech proto už neodpovídala potřebám moderního zdravotnictví. Rekonstrukce byla součástí investiční akce „Vybudování PET centra“ (centra pro pozitronovou emisní tomografii) v hodnotě 193 mil. Kč a začala v listopadu 2002. Tomografické centrum, do nějž MOÚ investoval 60 mil. Kč, bylo slavnostně otevřeno v září loňského roku. Koncem listopadu byla dokončena rekonstrukce prostor jmenovaných oddělení a během vánoc se sem přestěhovali pacienti. Nyní jsou už oddělení plně obsazena.

(šef)

Další články z rubriky