2003. 11. 18. • Nejlepší orientační běžci se sešli na Staré radnici - Tiskový servis

2003. 11. 18. • Nejlepší orientační běžci se sešli na Staré radnici

  • 20. listopadu 2003
  • 1 minuta čtení

 

Jakub Oma (vlevo) a Jaroslav Krčál (zcela vpravo)

Elita českého rádiového orientačního běhu se sešla v pátek na Staré radnici, kde se uskutečnilo slavnostní vyhlášení nejlepších sportovců roku 2003 v této disciplíně.

Titul nejlepší sportovkyně roku patří Lence Novotné z Českých Budějovic, letošní dvojnásobné mistryni Evropy (která se bohužel ceremoniálu nemohla zúčastnit). Druhým nejlepším sportovcem se stal Jakub Oma z Turnova, rovněž letošní mistr Evropy (v kategorii mužů), a třetí místo patří Jaroslavu Krčálovi z Pardubic, který zvítězil na mistrovství Evropy v kategorii juniorů v závodu 144 MHz i 3,5 MHz.

Jaroslav Krčál si zároveň odnesl titul nejlepšího juniora roku. Veteránkou roku byla vyhlášena závodnice z Brna Anna Koporová, vítězka Mistrovství Evropy 2003 v kategorii veteránů.

V rádiovém orientačním běhu se českým sportovcům v posledních letech mimořádně daří. Z mistrovství světa 2002 ve Vysokých Tatrách si Češi přivezli pět individuálních titulů včetně vítězství družstva a stejně excelovali i letos v Polsku na mistrovství Evropy – celkovým ziskem 28 medailí jsme se dostali na 1. místo v hodnocení národů.

V září příštího roku bude Brno hostit světovou elitu při Mistrovství světa v rádiovém orientačním běhu 2004.

(šef)

Další články z rubriky