2003. 10. 07. • Pochod všech generací - Tiskový servis

2003. 10. 07. • Pochod všech generací

  • 07. října 2003
  • 1 minuta čtení

 

V rámci Projektu Brno-Zdravé město se v sobotu 4. října 2003 uskutečnil v Mariánském údolí v Brně-Líšni 5. ročník Pochodu všech generací. Město Brno se touto akcí zapojilo do celosvětového hnutí Pohybem ke zdraví, iniciovaného Světovou zdravotní organizací.

Pochod údolím Říčky k Muchově boudě zahájili ministryně zdravotnictví ČR Marie Součková a 1. náměstek primátora města Brna Rostislav Slavotínek. Akce se zúčastnilo na 130 turistů, které neodradilo ani deštivé počasí.

Odměnou všem byl zajímavý program, který byl určen celým rodinám, ale hlavní důraz byl kladen na zapojení seniorů. Proto se na pódiu představily osobnosti, které dodržují zdravý způsob života i v pokročilejším věku: přestavitelé Českého klubu olympioniků Matylda Růžičková a Ferdinand Duchoň a zástupci České asociace maratónců Tomáš Rusek a Blahoš Kříž. Účastníci akce si mohli nechat změřit krevní tlak a poradit se o zdravém životním stylu.

S velkým zájmem se setkala ochutnávka zdravé výživy a lahodných čajů. Všechny potěšilo vystoupení folklorního souboru Slováček. Cenu pro nejmladšího účastníka Pochodu všech generací získala pětiměsíční Kristýnka, nejstarším účastníkem byl 86letý Cyril Žák.

V cíli čtyřkilometrové trasy si účastníci opět mohli nechat zkontrolovat krevní tlak a obdrželi speciální razítko do pamětního listu.

Ivana Draholová

Další články z rubriky