2003. 06. 13. • Péče o zdraví je nejúčinnější lék - Tiskový servis

2003. 06. 13. • Péče o zdraví je nejúčinnější lék

  • 13. června 2003
  • 2 minuty čtení

 

V zemích s dlouholetou tradicí parlamentní demokracie bývá zvykem, že v době projednávání zákonů, které se dotýkají tak důležitých oblastí, jako je zdraví nebo životní prostředí, oslovují občané různými cestami své poslance, aby podpořili takovou legislativu, která jim bude ku prospěchu. V současné době je v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR projednáván návrh novely zákona 37 z roku 1989 (Projekt 37) o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a návykovými látkami. Tento návrh usiluje o zpřísnění podmínek prodeje tabákových výrobků a přináší i přísnější podmínky kouření ve veřejně přístupných prostorách.

Brněnský zdravotní ústav spolu s Českou společností podpory zdraví Praha vypravil v rámci Projektu 37 mobilní konzultační poradnu odvykání kouření, kde lze získat cenné informace včetně žvýkaček a vzorků speciálních náplastí na odvykání kouření. I když jste silní kuřáci, tak s pomocí odborníků a vlastní vůle lze nad touto drogou zvítězit a tento nešvar pověsit tzv. na hřebík. Do konce června navštíví mobilní poradna většinu krajských měst a bude všem kuřákům nápomocná se tohoto zlozvyku zbavit. Aktuální informace o průběhu kampaně najdete na webových stránkách www.projekt37.cz.

Zdravotní ústav se sídlem v Brně, Gorkého 6, má otevřenou poradnu pro odvykání kouření každou středu od 7.30 do 16.30 hod.

(knp)

Další články z rubriky