2003. 05. 22. • Městský stadion uvidí na Den dětí hvězdy první velikosti - Tiskový servis

2003. 05. 22. • Městský stadion uvidí na Den dětí hvězdy první velikosti

  • 22. května 2003
  • 1 minuta čtení

 

Karel Gott, Helena Vondráčková, Šárka Kašpárková a Bolek Polívka. To jsou jména těch, kteří se ujmou slavnostního výkopu při zahájení fotbalového utkání mezi Bolkovou jedenáctkou a pražskou Amforou na městském stadionu na Srbské. Tato společenská a sportovní lahůdka, která by měla začít první červnový den od 10 hodin, předchází neméně významnému sportovnímu klání – střetnutí mistra fotbalové ligy z roku 1978 Zbrojovky Brno s pražskou Duklou v historických sestavách. V prvním případě uvidí diváci na hřišti známé herce a zpěváky z Prahy i z jihu Moravy. V dresu Bolkovy jedenáctky nastoupí například primátor města Brna Petr Duchoň, zpěvák Bob Frídl, herec Zdeněk Junák, lídr Moravanky Jiří Helán a další. Za Amforu nastoupí fotbalista Přemysl Bičovský, moderátor Jan Rosák a další. Pražská Amfora hrála v Brně dvakrát, nikdy se jí ale nepodařilo Moravany porazit.

V dresu brněnských fotbalových legend sedmdesátých let minulého století nastoupí například Karlové Kroupa a Jarůšek či Jan „Žanek“ Klimeš. Ten by se měl na zelený trávník královopolského stadionu snést z oblohy. Těsně před zahájením utkání totiž absolvuje tandemový seskok padákem na plochu na Srbské.

Celá sportovní a společenská akce je součástí festivalu Brno-město uprostřed Evropy, který v metropoli Moravy začíná 30. května.

(jan)

Další články z rubriky