2003. 05. 21. • Lužánky zvou děti na Bambiriádu - víkend plný zábavy a soutěží - Tiskový servis

2003. 05. 21. • Lužánky zvou děti na Bambiriádu - víkend plný zábavy a soutěží

  • 21. května 2003
  • 2 minuty čtení

 

Od pátku do neděle se v Lužánkách dobře pobaví děti všeho věku i jejich rodiče na tradiční Bambiriádě, kterou připravilo Centrum volného času Lužánky ve spolupráci s řadou sdružení věnujících se dětem, s Policií ČR a hasiči. Celý lužánecký park bude o víkendu obsazen desítkami stanovišť, kde na děti budou čekat zkoušky šikovnosti, zábavné kvízy, soutěže, hry a sportovní výzvy. Vstupné je dobrovolné, a na mládež čekají dokonce odměny věnované sponzory.

Program 4. ročníku Bambiriády začíná už v pátek 23. května: na dopoledne je připraveno finále běhů brněnské mládeže, v poledne vypukne taneční maraton a od pěti odpoledne proběhnou žonglovací závody. Na podiu za Domem dětí a mládeže v Lužánkách se od pátečního večera budou střídat hudební a taneční vystoupení včetně mažoretek. Sobotní a nedělní program nabízí překážkové dráhy, lukostřelbu, ukázky bojových umění, pokusy a rébusy či pohádkový les. Nebudou zklamáni ani ti, kdo si chtějí zkusit vyrábět svíčky, dřevěné výrobky, ruční papír, kreslit na kamínky či na obličej.

„Očekáváme účast až dvaceti tisíc lidí,“ těší se ředitel CVČ Lužánky Milan Appel, „ale bude záležet na počasí. Bambiriáda má rok od roku bohatší nabídku a větší návštěvnost. Pro nás je nejpodstatnější, aby odtud děti odcházely spokojené a nadchly se pro nějakou nekonzumní aktivitu, které se pak budou věnovat celý rok. Nabídka kroužků u nás v Lužánkách je víc než bohatá a zápisné, které se většinou pohybuje v řádu stokorun za rok, nikoho finančně nezničí,“ dodal ředitel.

V sobotu předvedou hasiči zásah u hořícího objektu a na neděli připravili ukázku své činnosti policisté. Doprovodný program Bambiriády nabídne Centrum volného času Lesná, tentokrát v duchu keltských tradic. V sobotu pod ZŠ Milénova začnou keltské hrátky – utkání v netradičních sportech, keltské soutěže a hry. V keltské vesničce se děti dozví mnoho o dávné historii. CVČ Milénova 13 připravilo keramickou tvůrčí dílnu, kde si zájemci mohou výrobky i vypálit, a děti se naučí psát runy. Do Pohádkového lesa druidů se vydejte mezi 10. a 13. hodinou od CVČ na Lesné. Sobotní „Keltská májová noc“ nabízí pětihodinový kulturní program na hřišti ZŠ Milénova se zpěvem, tancem a irským stepem.

(km)

Další články z rubriky